Sunday, August 29, 2004

oj

... så hade man en blog. undrar vad det blir av det. sitter och tragglar mig igenom kapitel 2 och 3 av kvinnopolitiska nyckeltexter, tänker på daniel boyacioglu och älskar simone de beauvoir. kanske måste jag lära mig franska för hennes skull. alla som inte läst henne borde. hennes skönlitteratur alltså, eller det andra könet också, visst, men hon har det vackraste språk jag någonsin träffat på. imorgon är det föreläsning igen, ska bli spännande.

3 Comments:

At 5:25 PM, Blogger David said...

Är du säker på det om du inte läst henne på originalspråk? Hon kanske bara råkat få riktigt poetiska översättare.

Å andra sidan låter franska vackert oavsett vad som sägs, åtminstone för mig som aldrig läst franska. Till och med förledet dator- blir vackrare på franska (numérique om jag nu lyckats dekryptera språket rätt).

Jag funderade i veckan på vilka språk jag skulle vilja läsa men kom på att det nog vore bäst att lära sig de språk man redan kan lite av bättre (och då främst tyskan, norskan och danskan).

 
At 3:02 PM, Blogger cecilia said...

nä man kan ju aldrig vara säker... fast a andra sidan har jag läst grejer av en av översättarna ocksa utan att vara speciellt imponerad. men man vet ju aldrig. och egentligen spelar det inte sa stor roll, man kan nöja sig med att säga att spraket i den svenska en familjeflickas memoarer är osedvanligt vackert.

det later bra att lära sig fler sprak, jag vill kunna alla. norska och danska tror jag är underskattade, det är nog skitbra att kunna. jag far bara panik när sana folk försöker prata med mig.

 
At 12:32 AM, Blogger David said...

Kanske värt att titta på i sommar när jag förhoppningsvis får tid över att läsa igen.

Jag abonnerade på DR1 innan men sade upp den kanalen när jag tyckte att DR hade alltför främlingsfientlig inställning i sin nyhetsrapportering. Nu är den enda icke svensk- eller engelskspråkiga kanalen jag har tillgång till ZDF och den kommer jag aldrig ihåg att titta på.

Kanske dags att se till NRK så att jag kan få höra lite mer norska. Jag har sett några jobb i Oslo som ser ganska intressanta ut, undrar hur hårt de håller på att man verkligen har en examen.

 

Post a Comment

<< Home